Sabtu, 27 Jun 2009

Calon PAS selamat diumumkan..

Alhamdulillah....
Calon PAS bagi pilihanraya Dun Manek Urai telah selamat diumumkan.

Pengumuman yang diadakan dalam satu majlis yang penuh gilang gemilang di kawasan Peti Undi Manek Urai Lama dihadiri beberapa pemimpin utama Pakatan Rakyat dan pemimpin kerajaan negeri seperti Mursyidul Am, Presiden PAS, Penasihat DAP, Husam musa, saifuddin Nasution dan ramai lagi pemimpin kerajaan Kelantan.

Seperti yang dijangka oleh aku sebelum ini Saudara Fauzi akan diumumkan sebagai calon PAS utk pilihanraya kecil pada kali ini. Beliau adalah Bendahari PAS kawasan Kuala Krai juga merupakan seorang penjual ikan yang warak. Berserban sejak zaman mudanya lagi. pengisytiharaan beliau sebagai calon disambut dengan laungan takbir yang menaikkan bulu roma aku.

Menurut sumber oleh Tok Penghulu kampung aku kalau Fauzi naik jadi calon UMNO bakal bungkus tikar sebab perwatakan Fauzi sama hebat dengan Arwah Poksu Weil. Jadi dengan perkembangan yang terbaru ini akan menambahkan lagi kerja jahat UMNO dalam pilihanraya pada kali ini. kejahatan demi kejahatan yang tidak pernah serik dilakukan UMNO untuk penduduk manek urai.

Walau apapun kita doakan calon PAS pada kali ini selamat dan selalu diawasi agar keselamatannya terjamin daripada kerja jahat UMNO.

0 Cetusan minda:

  ©Template by Dicas Blogger.