Ahad, 16 November 2008

Persahabatan...

Jamal dan buku-bukunya

“YaAllah…Betol lah…” “eh naik pastu turun..naik turun naik turun..”..”ooooooooooo….

Mcm nie”. Kemudian diulang2 ungkapan yang ditulis di dalam buku Advance Calculusnya. Hehehehe…. Geli hati aku melihat cara roommate aku study. Kadang2 aku piker die sawan. Hehehehe….

Lain manusia lain pendekatan untuk mengulangkaji pelajaran. Aku lebih suka study secara senyap2 dan membayangkan apa yang aku baca. Roommate aku plak suka menyebut ape yg die study sambil melakon2kan. Adus!!!.. memang xsekepala. Tapi sama2 ok jer. Kalau aku tension aku nyanyi kuat2 dalam bilik. Saje nk kacau die study. Nk cari kepuasaan hidup bersama roommate yang tidak lama lagi akan berpisah.

Hidup bersama teman2 tidak seronok andainya tiada sefahaman ataupun tiada usik mengusik. Walaupun pendekatan dalam sesuatu hal adalah berbeza insyaAllah kalau mempunyai iltizam dan niat yang sama insyaAllah kita akan menuju kea rah yang sama walaupun cara yang berlainan. Yang pastinya kehidupan kita menuju Allah Taala.

Jadi hargailah teman2 yang ada disekeliling anda. Gunakan mereka untuk mencari keredhaan Allah. Huhuhuhu… cm ne nk gunakan tu??terserahlah..

14 Cetusan minda:

Tanpa Nama,  16 November 2008 8:02 PG  

betol2 akhi...hahahaa..kdg2 usik mengusik menceriakan keadaan,wat kita lebih menghargai khidupan kite dgn adenya org sekeliling kite...hahaha.mcm2 je

Tanpa Nama,  16 November 2008 10:03 PTG  

salam akhi,nak ucap bittaufik wannajah fi hadza imtihan...utk 2 paper ag kan?..k.mga beroleh kejayaan,insyaAllah..amin

جمعية اللغة العربية 16 November 2008 10:50 PTG  

syukran ila akhi au akhawat anonymous..
hehehehe...
ana ade 2 paper lagi..
doakan ana..

جمعية اللغة العربية 16 November 2008 10:53 PTG  

huhuhuhu..tersalah masuk akaun PBA plak daa..
untuk makluman Blog PBA ana yg akan handle mulai hujung sem nie. Ana mengambil alih tugas akhi hazim yg telah ditaklif sebagai Arrais aljamiah lugghatularabiah..

Tanpa Nama,  17 November 2008 9:03 PG  

insyaAllah..ana doakan...tahu...hahahahaha...

zulkifli,  17 November 2008 12:49 PTG  

hah..da tahu ker???
grrr...
Sapela engkau nih...
bagila name boh...

Tanpa Nama,  17 November 2008 1:53 PTG  

nama ana anonymous..tp,bukan yg kutuk awk tu tau...hahahaha...tp,anonymous yg setia melayari blog awk..hahahaha...saje je wat suspen...

maahadian rock,  17 November 2008 2:52 PTG  

=(
aduss...
fening2..
letakla nama sndiri sng nk detect..
huhuhuhu...

Tanpa Nama,  17 November 2008 3:26 PTG  

x penting...yg penting,sy suke baca apa yg awk tulis kat blog ni...sapa tu x pentg...

Maahadian Rock 17 November 2008 4:05 PTG  

huhuhuhu..
ok la..
teruskan membaca yer..
=)

Tanpa Nama,  17 November 2008 4:19 PTG  

ye,insyaAllah...teruskan dgn mata penamu dgn input2,bhn2 yg brguna,penulisan yg menarik...

Tanpa Nama,  17 November 2008 7:33 PTG  

petrol,diesel turun 15 sen..sumber-bharian on9-

Maahadian Rock 17 November 2008 10:24 PTG  

turun slow2..
Biasala tu..
si pemerintah pn jenis orang yg 'slow' gak..
huhuhuhu..

Tanpa Nama,  17 November 2008 10:39 PTG  

hahahaaha...akhi2.....jwb exam molek2 sok...sok last kan...k.sobahullail..

  ©Template by Dicas Blogger.