Sabtu, 10 Januari 2009

Mahasiswa!!! bangkitlah........

Hidup-hidup. Hidup Islam..

Hancur-hancur. Hancur zionis..

Laknat-laknat. Laknat amerika..

Allahuakhbar…

 

Palestina..Palestina..

Sahabat kami..

Hancur-hancur..

Hancur yahudi..

Bangkit-bangkit..

Bangkit Islam..

Allahuakhbar..

 

Sabiluna.sabiluna jihad..

Amaluna-amaluna syahid..

Khaibar-khaibar ya yahud..

Allahuakhbar..

 

 

Suasana selepas solat jumaat dan solat hajat di masjid Assyakirin KLCC bergema dengan laungan takbir dan juga laungan semangat oleh  para mahasiswa seluruh Malaysia. Bermula daripada pagi lagi para mahasiswa sampai awal menunggu ketibaan solat jumaat dan seterusnya sama2 berarak ke kedutaan Mesir. Kali ini adalah bertujuan untuk membantah kerakusan yahudi ke atas saudara kita di Palestin dan juga ingin membantah sikap pekak dan bisu kerajaan Mesir terhadap isu Palestin.

 

Perarakan sejauh 3 km bermula daripada Masjid KLCC berjalan lancar dengan bantuan pasukan keselamatan dan juga anggota polis. Perarakan dihiasi dengan laungan takbir yang tidak putus-putus dilaungkan oleh para mahasiswa. Walaupun kepenatan berjalan jauh tetapi itu tidak melemahkan semangat anak-muda anak Malaysia untuk terus menyatakan bantahan terhadap kekejaman Israel yang tidak berhati perut itu.

 

Pada masa yang sama NGOs dan pemuda PAS juga turut mengadakan bantahan di hadapan kedutaan AS yang dianggarkan lebih 5000 orang yang hadir. Perhimpunan ini bukan sahaja disertai oleh masyarkat Islam malah masyarakat yang bukan Islan juga turut bersemangat menyatakan rasa marah dan benci terhadap zionis laknatullah.

 

Saya dan juga beberapa kawan seperjuangan di UPSI turut sama-sama mengambil bahagian dalam perjuangan yang dikira kecil ini jika nak dibandingkan dengan rakyat Palestin yang tiap2 hari bermandi darah. Ini bukan soal suka-suka hendak berdemo tetapi ini adalah soal sahabat yang seagama dengan kita yang kena bunuh, kena sembelih dan pastinya Allah Taala akan bertanya kepada kita apa yang kita telah lakukan untuk membantu saudara-suadara kita disana.

 

Dalam perarakan ke KLCC saya amat bertuah kerana terserempak dengan Dr Lo’lo Ghazali juga merupakan ahli parlimen Titiwangsa iaitu seorang ahli parlimen daripada PAS. Beliau dan juga pembantunya berjalan dibelakang saya dengan bersemangat dan tiada tanda-tanda keletihan dimuka walaupun beliau adalah seorang perempuan.

 

Dihadapan kedutaan Mesir Presiden GAMIS menyerahkan memorandum bantahan kepada kedutaan Mesir dan selepas itu wakil-wakil pelajar daripada beberapa pertubuhan pelajar seperti PKPIM, SMM dan GAMIS  berucap untuk menaikkan semangat-semangat jihad mahasiswa. Ucapan pemimpin-pemimpin pelajar diselangi dengan laungan takbir dan semangat oleh Mahasiswa. Beberapa ketika bulu roma saya menegak dengan laungan takbir Allahuakhbar.. Jantung berdegup kencang seolah-olah akan menuju ke medan perang.

 

Semasa saya menulis postingan ini saya ada menerima e-mail daripada kawan saya yang menyatakan bahawa dia akan pergi berjihad di Palestin. Mungkin benar ataupun mungkin tidak. Tetapi kenyataan sahabat saya itu sudah cukup untuk saya muhasabah diri sejauh mana iman saya. Semoga anda berjaya dalam pelajaran anda di Mesir atau anda mendapat syahid di medan jihad Palestin. Mati yang paling mulia disisi Allah..

Takbir!! Allahuakhbar..

0 Cetusan minda:

  ©Template by Dicas Blogger.