Khamis, 25 September 2008

=couple oh couple=



http://mimirosli.com/uncategorized/couple-oh-couple/

hurm…sebenarnye aku pnah tulis entry pasal couple sebelum ni…lihat sini…dah banyak kali aku dengar orang cakap couple itu haram…dah lama aku tau pasal couple itu haram…tapi dulu aku degil…nak couple gak…pastu bila clash@kene dump*sebab laki tu ade gurl laen*…nangis sampai bengkak2 mata…wahahah..pastu bila pikir balik kn…apsal bengap sgt g nanges pasal tu? klu nanges sbb bace Quran ke…sbb sedih melihat kezaliman tentera Israel terhadap rakyat Palestine ke…kan ke lagi bagus dan murni serta tidak membazir air mata ku yang mahal itu? huhuh….

pada suatu hari lebih kurang sebulan yang lalu beberapa orang rakan ku *yang dulu bukan budak sekolah agama tapi lagi bagus dan lagi alim dari aku yang sekolah agama ni…huhu* mendapat satu email pasal haram bercouple..dan diorg yang masa tu masing-masing ada couple rasa cuak dan bersalah serta berdosa lantas dengan drastiknya telah menghubungi bf masing-masing dan declare clash…aku terkesima~ *dahla masa tu tengah exam* diorang sangat sedih sebab terpaksa clash…ada kawan aku tu dah 2 tahun couple…tapi sebab email yang mengatakan couple itu haram….sebab takut pada hukum Allah…sebab yakin janji Allah tu pasti…dia clash jugak dengan rela hati…err…lalu aku melihat diri aku yang dah lama tahu hukum itu tapi wat2 xtau…hinanya diriku ini…ya Allah, ampunilah dosa2 ku…

secara jujurnya aku sangat bahagia bila dah clash ni…*kamu, kalau kamu baca ni saya ucapkan terima kasih pada kamu kerana telah meninggalkan saya..hihi*..nape? hati lebih tenang…xyah nak pikir pasal dia…xyah nk rindu2 kat die…xyah nk sedih2 or saket ati bila sms xberbalas dan bila panggilan xberjawab..xyah nak bazir2 air mata menangis smp bengkak2..huhuh….xde zina telinga…xde zina lidah…dan yang paling susah nak elak, zina hati..akan dapat kite elakkan bile dh xcouple ni….insyaALLAH..

saya rasa xleh hidup klu xcouple sbb nnt sy rase sunyi…nanti xde org yg boleh gembirakn saya bile sy sedih
eeiii….simpan ayat tu!!!! anda rasa sunyi?? Allah sentiasa ada bersama kamu…berzikirlah mengingatiNya…Zikir is the best transcedental meditation…trust me!

klu dh xcouple…dekat sapa saya nk cerita masalah saya? nk luah perasaan saya?
Sesungguhnya Allah Maha mendengar lagi Maha mengetahui….klu ada apa2 masalah…cerita pada Allah semasa kamu berdoa…luahkn perasaan kamu…menangislah sepuas-puasnya…

kawan2 saya couple….sy pn nk kapel jugak…jeles tgk diorg…bahagia je..ade orang take care pasal diorg
eeiii…aku tembak dgn M-16 baru tau….yg ko nk ikut kawan2 ko tu apahal?? klu diorg terjun lombong ko nk terjun? klu diorg makan taik ko nk makan taik jugak? hish…ooo….nak ade org take care psl korg ye….ape…xckop ke kasih sayang mak korg selama ni sejak dari dalam rahim mak korg smp laa dh besar gajah??? xckop ke kasih sayang yg Allah bg kt korg?? huh!

Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.
“[Al-Isra', 17:32]

eh..xdelaa smp tahap menghampiri zina…ktorg xpegang tangan pon..msg xdela jiwang2……call pon xdela sm tiap2 mlm…jumpe pn jarang2..klu jumpe pon ktorg xberdua2 an..
hei ko nih….xnk mengaku kalah lg…meh dengar nenek nk membebel…mmg laaa ko xpgg tgn…ko xcall…ko xjumpe….ok fine
zina tangan(x)
zina telinga(x)
zina lidah(x)
zina mata(x)
tapi ko mesti rindu kan????? yelaa…xjumpe…xcall…mesti rindu…pastu layan perasaan…tu pun zina jgk tu…zina hati namenye…bile dah rindu…ko pun g la bukak frenster die…tgk gmb2 die…
alahai…cutenye bf/gf aku ni…” sedar xsedar tu dh jadi zina mata tu….haa…pstu mulelaa…
“rindunye nk dgr suara si cute ni..nk call laaa…eih..xleh2…mne leh call…klu dgr suara die ustaz aku kate leh jadi zina telinga” pastu korg pn tido xleh nk lelap mata..dtglaa plak si penghasut a.k.a syaitan…
call la die weih..die pon tgh rindu kt ko tuh..ntah2 die ade masalah skg..mesti die mengharap ko akan call die sekarang ni” maka korg yg punyai jiwa penyayang yg sangat murni itu segera menghubungi org tersayang..maka berlakulah zina seterusnya..zina lidah dan zina telinga….
sayang…i ade masalah laa…i xleh cite dlm phone…boleh x i jumpe u?” err…korg pn berpikir2…nk jumpe ke x si cute manje ni…dlm korg duk berkire2 nk buat keputusan dtglaa si makhluk penghasut division cinta…die bilang kt korg…
pergila jumpe die…kesian die….die btol2 dlm kesusahan tu” maka korg yg punyai jiwa penyayang yg sangat murni pn bersetuju laa nk jumpe si cute manje kesayangan…
haaa…so korg pn pegilaa jumpe die…tu zina jgk tu..zina kaki namenye…
dah sampai tempat yg dijanjikan..korg pn jumpelaa dgn si cute kesayangan korg…mata bertentang mata…jantung bedegup kencang..
nervous nervous…dah lame xjumpe kn…huhuh..si cute mule laa bercerita ttg masalah die kt korg..sedar xsedar mase tuh mcm2 zina dh jadi…zina mata, zina telinga, zina lidah, zina tangan, zina kaki….kn? benda2 ni akan menjerumus korg ke lembah zina yg lebih besar sbb pegawai penghasut division cinta tidak pernah berputus asa untuk menghasut korg….sudah jelas terang dan bersuluh couple itu menghampiri zina….ape lg yg korg nk persoalkn???

dia cintakan saya….saya juga cintakan dia…kami saling menyayangi antara satu sama lain
adoih…xpuas ati lg die nih…klu begitu pegi jumpe parent masing2…ckp korg nk kawen…huhu

kami masih belajar lg….mne leh kawen…
hmm…dah tu…belajarlah dulu!! menggatal plak…

saya xsanggup berpisah dengan die…saya terlalu sygkn die…kami dh janji nk sehidup semati..
ecece…sehidup semati konon…bukan maen lg…haih…kamu percaya qada’ dan qadar x??? jodoh ajal maut semua ALLAH yg tetapkan dan dah pon ditetapkan sejak kita kt alam roh lg….ko tau ke sape jodoh ko?? yakin ke die tu jodoh ko?? eii…gigit kang…

hmm….klu clash…mesti saya susah nk lupekan die..
slow2 laaa…klu pn xleh lupekan die sekurang-kurangnye lupekan perasaan ko kt dia…klu korg ade jodoh…insyaAllah ade laa tu… :)

oklaa…tu je pendapat aku yang berharge seposen ni….aku dh berpengalaman bercouple ni….dan Allah telah banyak tunjuk kat aku ttg keburukan bercouple ni…syukur Alhamdulillah~ jadi…aku nak nasehat pada org2 yang bercouple…hentikan laah! aku ade gk dengar org duk cerita “alaahh…couple haram konon….aku tgk ade mamat tu…alim laah konon…couple jgk…awek die pakai tudung labuh..tapi kuar date…xmalu ke? huh!
jadi…kepada sesape je laa yg bercouple..xkire tua muda…ape jawatan sekali pon…pakai tudung labuh ke..tudung bawal ke…tudung dubai ke hatta tudung periuk sekalipun….hentikanlah!!!

huhuhu….ape pendapat korg ttg couple nih???

2 Cetusan minda:

Tanpa Nama,  26 September 2008 2:02 PG  

klkar btul la bc y ni..ish3,b'soal jwb ngn sape la ni..hehehe

mahaguru,  26 September 2008 3:53 PG  

SOAL JAWAB NGAN HANTU KOT..
HUHUHUHU...

  ©Template by Dicas Blogger.